Outdoor Centrum Brabant
Actief ontspannen voor jong en oud!

GPS-Tochten

De Loonse en Drunense Duinen vormen een schitterend decor voor elke tocht met GPS. Er zijn verschillende routes en afstanden mogelijk. Om een gevarieerd aanbod van tochten aan te kunnen bieden, zijn er 6 verschillende thema's en routes. Elke tocht start en eindigt op het Run in Drunen. Bij terugkomst kan er bij de horeca van het Run gegeten en gedronken worden.

GPS Dropping           

Wanneer het helemaal donker is, wordt iedereen verzameld. De groep wordt naar een geheime plek gebracht. Hiervandaan zult u na een instructie, met behulp van een GPS, de maan en de sterren de weg terug moeten zien te vinden. (Ont)spanning voor groot én klein! Om het extra spannend te maken, zullen er jagers het terrein ingaan om jullie te spotten.

Kaart en kompas route

Bij "het Run" gaat de groep met kaart en kompas het bos in en komen terecht op paden, die niet altijd even gemakkelijk zijn terug te vinden op een kaart. Hier komt dan het kompas om de hoek kijken. Tijdens de tocht moet de groep zien te verplaatsen van punt naar punt, door middel van alleen kaart en kompas. Samenwerking is een vereiste bij deze activiteit. Samen de snelste route weten te vinden door het bos om als eerste de checkpoints te bereiken.

Natuur wandeling

Voor natuurliefhebbers zijn er natuurtochten door de Drunense Duinen. Start en vertrekpunt is het Run in Drunen. Deze tocht gaat via mooie plekjes van de Drunense Duinen en bevat veel informatie over de natuur en het ontstaan van het nationaal park.

Geocaching

Een GPS-tocht waarbij men opzoek gaat naar verstopte caches. Deze caches zijn enkel te vinden door het oplossen van raadsels en opdrachten. Alle caches hebben een stempel en een inktkussen waarmee alle punten kunnen worden afgestempeld op een stempelkaart. De groep die als eerste alle caches gevonden heeft is de winnaar.

Nacht GPS Tocht

Een GPS-tocht waarbij men in get donker opzoek gaat naar verstopte caches. Deze caches zijn enkel te vinden door het vinden van reflectoren en het oplossen van raadsels en opdrachten. De groep die als eerste alle caches gevonden heeft is de winnaar.