Outdoor Centrum Brabant
Actief ontspannen voor jong en oud!

Wij organiseren gezellige actieve schoolkampen in Noord-Brabant én in Frankrijk

Bent u van plan om dit jaar een actief schoolkamp voor uw leerlingen te organiseren? Wij bieden u volop mogelijkheden waar u een keuze uit kunt maken. In Noord-Brabant hebben wij de beschikking over een toplocatie die alle faciliteiten biedt, maar ook in het buitenland bieden wij u een locatie waar u samen met ons een actief schoolkamp kunt organiseren. In de Franse Ardennen werken wij vanuit een kampeerlocatie waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Het is een prachtige en veilige locatie waar de kinderen zonder risico van veel verkeer buiten kunnen zijn. Wij leveren op dit gebied maatwerk. Neemt u maar eens contact met ons op en leg uw wensen aan ons voor.

Actief schoolkamp in Noord-Brabant organiseren

Een actief schoolkamp organiseren vergt veel tijd en energie. Het vergt een goede voorbereiding om de kans van slagen groot te maken. Het begint al ver van te voren met het inlichten van ouders over de kosten en de mogelijkheid om eventueel gespreid te kunnen betalen. Natuurlijk ook het uitzoeken van een locatie en wellicht een thema. Wij hebben voor u een leuke locatie bij de Drunense Duinen of in de Franse Ardennen. Met z’n allen naar het buitenland geeft een extra dimensie aan een schoolkamp, maar u bepaalt.

Op schoolkamp gaan in het buitenland naar bijvoorbeeld Frankrijk vergt uiteraard een hele andere voorbereiding. De reis duurt langer en voor vooral jonge leerlingen van de basisschool is dit een hele onderneming. Wij zorgen ervoor dat het een belevenis wordt die ze niet zullen vergeten. U kunt het natuurlijk ook dichter bij huis houden, want een schoolkamp vlakbij de Drunense Duinen kan nét zo leuk zijn. Midden in de natuur met de mogelijkheid om allerlei activiteiten te ondernemen zoals samen een vlot bouwen, krat stapelen of scuba diving. Naast veel ruimte, kunnen onze accommodaties tegen een stootje en hoeft u niet bang te zijn dat u achteraf voor onverwachte kosten komt te staan.

Schoolkamp organiseren in de meivakantie

Een schoolkamp organiseren is niet seizoensgebonden. U kunt bij ons boeken in de zomervakantie, maar ook in meivakantie, voorjaarsvakantie en zelfs in de kerstvakantie zijn er opties. In het voorjaar en in de zomer kunnen de leerlingen gebruikmaken van het zwembad dat gelegen is op een ruime ligweide. Onze glijbaan en waterspeeltuin bieden één en al gespetter en plezier!

Een schoolkamp biedt de mogelijkheid elkaar op ongedwongen wijze beter te leren kennen. . Zowel leerlingen als leerkrachten leren tijdens zo’n kamp veel van elkaar. De leerkracht ziet het kind in een andere omgeving en ontdekt veelal nieuwe kwaliteiten. Met de enthousiaste inzet van velen vormt het schoolkamp ieder jaar weer een hoogtepunt in het schoolprogramma. Spellen, speurtochten, natuuropdrachten, het draagt er toe bij dat de kinderen een aantal onvergetelijke dagen beleven. Ons programma wordt altijd in samenwerking met de school samengesteld, zodat de focus van het kamp goed aansluit bij de wensen van de school. Wij houden altijd rekening met de leeftijd van de leerlingengroep bij het kiezen van de activiteiten, want bij ons staat veiligheid voorop.

Wilt u eens met ons aan tafel om de mogelijkheden te bespreken? Maakt u dan eens vrijblijvend een afspraak. Verder op onze site bieden wij u meer informatie, zodat u zich een nog beter beeld kunt vormen. Heeft u speciale wensen? Laat het ons weten. Wij hebben al voor veel scholen een onvergetelijk kamp mogen organiseren en een deel van die scholen zijn gevestigd in onderstaande plaatsen en steden. Is uw school de volgende?

  • ´s-Hertogenbosch
  • Breda
  • Den Bosch
  • Dongen
  • Drunen
  • Heusden
  • Kaatsheuvel
  • Tilburg
  • Waalwijk
  • Waspik